RIVA 1920

Het begon allemaal in 1920 in Cantù, in het hart van Brianza, in een klein, door een familie gerund ambachtelijk atelier opgericht door Nino Romano en gespecialiseerd in de productie van massief houten meubels in klassieke stijl. Halverwege de jaren veertig ging hij het laboratorium van Mario Riva binnen, waar de activiteit van zijn schoonvader werd voortgezet. De broers Maurizio en Davide Riva treden in de voetsporen van hun vader en grootvader en eind jaren '70 begonnen ze te werken als timmerlieden in de winkel onder het huis, waar ze zich toelegden op op maat gemaakte meubels. Een ambachtelijk proces van verbetering van natuurlijk hout begint door het gebruik van volledig natuurlijke wassen en oliën, een onderscheidend kenmerk van Riva 1920. In 1987 wordt de eerste productie-eenheid ingehuldigd en komt zuster Anna bij het bedrijf. In 1992 presenteerde Riva 1920 zijn meubelcollectie voor het eerst op de Internationale Meubelbeurs van Milaan.
Image
Naast de bossen van geplande en gecontroleerde kap, introduceert het bedrijf hergebruikte bossen zoals de duizendjarige Kauri van Nieuw-Zeeland, de Briccole van de lagune van Venetië en de ceder van Libanon. In 2005 werd de tweede productie-eenheid ingehuldigd en in 2010 werd de bouw van het Riva Center voltooid, een gebouw geboren uit een ontwerpidee van de Renzo Piano Building Workshop-studio. De ruimte herbergt op de begane grond een showroom van ongeveer 1200 vierkante meter. en op de eerste verdieping het Houtmuseum. In 2013 wordt een derde productie-eenheid geopend die gespecialiseerd is in de verwerking van cederhout. In 2017 wordt de tweede verdieping van het Riva Center ingehuldigd, waar zich de Pangea-tafel bevindt, een symbool van Expo 2015 ondertekend door Michele de Lucchi, en een xylotheek met bossen van over de hele wereld.

Natura Squared

Eettafel Natura Squared van RIVA1920 is een massief walnoten blad van 6,5 ceintimeter met natuurlijke afwerking. De poot van metaal beslaat een esthetische kloof die perfect samen komt met het blad.

Laat u informeren in onze showroom in Leeuwarden.

Bezoek de showroom