Havee Meubelen

60 Jaar Hollandse kwaliteitsmeubelen
Havee is nog maar een van de weinige meubelfabrieken in Nederland die alle facetten van het meubelmaken zelf uitvoert. Van het vervaardigen van de houten rompen, het patroontekenen, het snijden van de stoffen en de ledersoorten, het stikken en het montagewerk... Alles gebeurt er nog op ambachtelijke wijze. En daar ligt 60 jaar gedegen kennis en vakmanschap aan ten grondslag. Het bedrijf werkt met 75 retailers in den lande die dealer zijn van een of meerdere collecties van Havee. Het bedrijf wordt ook projectmatig ingezet bij de inrichting van kantoren.

Nieuws & Acties

Filter Categories
Alles weergeven
Cloak
Lookline

Over Havee

De vering

De romp van een bank of stoel van Havee wordt vervaardigd van geselecteerd (en gehandhaafd) beukenhout en hoogwaardig plaatmeriaal. Om een stevige constructie te garanderen, worden alle verbindingen van de romp stevig gepend, geschroefd, verlijmd en/of gedeuveld. Havee Meubelen geeft u 10 jaar garantie op de constructie van banken en stoelen.

De romp

Voor een optimaal zitcomfort is de vering van een stoel of bank van essentieel belang. Daarom gebruikt Havee stalen nosag-onderveren of elastische banden. Nosag-veren zijn elektrisch gehad en kunnen daardoor jarenlang mee zonder dat de kwaliteit verloren gaat.

De kussenvullingen

Havee Meubelen werkt uitsluitend met de beste kwaliteiten koudschuim. Dit materiaal heeft een aantal bijzondere eigenschappen. Koudschuim is namelijk niet alleen comfortabel, het is ook duurzaam en haalt zijn draagkracht uit veerkracht. Koudschuim is gemaakt voor jarenlang zitcomfort en kan bij herstoffering meestal voor een groot deel opnieuw worden gebruikt.

De bekleding

U heeft bij ons de keuze uit een groot assortiment kwaliteitsbekleding uit de collecties van o.a. Weverij de Ploeg, Kvadrat, Alcantara® en leder. Bijvoorbeeld het Supreme Buttersoft leder is een sterke, duurzame ledersoort afkomstig van Zuid-Duitse stieren. Het voelt zacht aan, heeft een mooie stoere nerf en een rijke uitstraling. Uniek is dat de bekleding van uw bank zonder de traditionele nietjes wordt bevestigd. Dit maakt het mogelijk om de bekleding (of delen) van uw bank op eenvoudige wijze van een nieuwe hoes te voorzien. Havee Meubelen heeft daarvoor een verwisselbaar bekledingssysteem ontwikkeld, waar een Europees octrooi op rust. Over het algemeen genomen kan Havee de romp en het schuim van de bank hergebruiken, daarmee wordt het milieu ontlast.