De Tijd Wonen is een gerenommeerde meubelzaak met een historie van meer dan 75 jaar!


Door de jaren heen

Klok aan de gevel

De Tijd Wonen is een gerenommeerde meubelzaak met een historie van meer dan 75 jaar. Vlak na de tweede wereldoorlog is J.G. Van der Wal een winkel begonnen aan de Schilbanken in Franeker. Hier werden vooral gordijnen en tapijten verkocht. En er werd stoffeerwerk gedaan o.a. voor de Fristho.
Picking
Design

Verhuizing na verhuizing

In 1952 is de zaak verhuisd naar de Dijkstraat, ook te Franeker. Hier kreeg de zaak een klok aan de gevel waar op natuurlijker wijs de naam "De Tijd" uit voort is gekomen.

Na enkele jaren is De Tijd weer verhuisd. Ditmaal naar de Eise Eisingastraat en tenslotte in 1962 naar de Voorstraat in Franeker. Op deze locatie werden ook meubelen gestoffeerd maar steeds meer kreeg de verkoop in meubelen de overhand.
Picking

Europese fabrikanten

De winkel groeide en kreeg kansen om ook meubels van Europese fabrikanten aan de man te brengen. Dit groeide uiteindelijk uit tot een showroom met kwaliteitsmeubelen. Met alle verbouwingen en uitbreidingen van dien...

Ondertussen is de zaak over gegaan van vader op zoon, waar nu alweer een nieuwe generatie (ook J.G. van der Wal) in de startblokken staat om de zaak te runnen.

Ondanks de verbouwingen werd de locatie aan de Voorstraat toch te klein. Om met de tijd mee te kunnen gaan, en aan de vraag te kunnen blijven voldoen, is in 2008 de stap gezet om naar Leeuwarden te verhuizen. Hier vindt u tot op heden een royale showroom van circa 2500m2 waar diverse kwalitatief hoogstaande merken gepresenteerd worden.

Waar in Franeker rond 1960 nog gordijnen op maat werden gemaakt, worden tegenwoordig in Leeuwarden volledige kasten op maat ingetekend met de nieuwste 3D technieken. Daarnaast kunt u aan de Zwettestraat 20 terecht voor een ruime keuze in banken, stoelen, eetkamertafels en natuurlijk heerlijke en functionele relaxfauteuils.

Image

Al drie generaties!

De Tijd Wonen worden al sinds -1950- gerund door de hele familie. Zowel vader, moeder als zoon zetten zich elke dag weer in om u de mooiste meubelen te presenteren.
Crafting

Specialisten in woninginrichting

Betaalbaar

Heerlijke meubels voor eerlijke prijzen.

Kwaliteit

Alleen de beste kwaliteit van Europese en Hollandse bodem.

Specialisten

Al drie generaties aandacht voor de klant.

Duurzaam

Duurzame meubels voorzien van certificering.

Diversiteit

Ruime keuze in diverse woonstijlen voor jong en oud.

Harmonieus

Doe samen met ons, of alleen op uw gemak inspiratie op.